Ingredience

  • 800 g brambor
  • 120 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 20 g slaniny
  • 60 g škvarků
  • 100 g vařeného uzeného masa
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • česnek
  • mletý pepř
  • majoránka
  • tuk na smažení

Postup

Syrové oloupané brambory nastrouháme do mísy a vymač­káme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, stroužek česneku utřený se solí, špetku pepře a majoránky a promícháme. Slaninu a maso nakrájíme na kostičky, škvarky přesekáme a vše vmícháme do těsta.

Na pánvi rozpálíme tuk a lžící do něj vkládáme těsto, které po povrchu upravíme nožem na placičku — „kram­flek“; smažíme po obou stranách jako bramborák.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang