Ingredience:
- 1 sáček bramborových knedlíků v prášku
- 2 menší vařené brambory ve slupce
- 450 ml vody
- 1 vejce
- 2 velké cibule
- 4 lžíce sádla
- sůl
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 1 sklenice kysaného zelí
- uzená žebra 1/2 kg
Postup:
Nejdříve si uvaříme uzená žebra do změknutí. Vodu nevyléváme, dá se z ní udělat zelná nebo uzená polévka.
Z obou zelí a jedné nahrubo nakrájené cibule si zamícháme salát, který budeme podávat za studena.
Dáme si vařit osolenou vodu a pustíme se do těsta. Těsto na knedlík vysypeme do mísy, přidáme 1 vejce, najemno nastrouhaný brambor a 450 ml studené vody. Důkladně prohněteme.
Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý z nich na další 4. Z těchto 16 kousků uděláme placičky, do kterých vkládáme uvařené, najemno nakrájené uzené maso.
Vytvarujeme plněné kuličky. Je dobré pořádně těsto namačkat mezi prsty do knedlí a vytlačit z nich vzduch.
Hotové knedlíky vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 15 minut.
Uvařené knedlíky podáváme se salátem ze zelí a přelijeme cibulkou usmaženou na sádle.