Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Bramborová jídlaHlavní jídlaKnedlíkyKvašené potravinySlané receptyUzené masoUzeniny

Ingredience:

  • 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 
  • 2 menší vařené brambory ve slupce
  • 450 ml vody
  • 1 vejce
  • 2 velké cibule
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • 1 sklenice sterilovaného zelí
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • uzená žebra 1/2 kg

Postup:

Nejdříve si uvaříme uzená žebra do změknutí. Vodu nevyléváme, dá se z ní udělat zelná nebo uzená polévka.

Z obou zelí a jedné nahrubo nakrájené cibule si zamícháme salát, který budeme podávat za studena. 

Dáme si vařit osolenou vodu a pustíme se do těsta. Těsto na knedlík vysypeme do mísy, přidáme 1 vejce, najemno nastrouhaný brambor a 450 ml studené vody. Důkladně prohněteme.

Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý z nich na další 4. Z těchto 16 kousků uděláme placičky, do kterých vkládáme uvařené, najemno nakrájené uzené maso.

Vytvarujeme plněné kuličky. Je dobré pořádně těsto namačkat mezi prsty do knedlí a vytlačit z nich vzduch.

Hotové knedlíky vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 15 minut.

Uvařené knedlíky podáváme se salátem ze zelí a přelijeme cibulkou usmaženou na sádle.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang