Recept – kysané zelí zapečené s uzeným bůčkem

Hlavní jídlaSlané receptyUzené masoUzeniny

Ingredience:

  • 500 g kyselého zelí
  • 200 g uzeného bůčku
  • 4 plátky šunky
  • 60 g oleje
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • bobkový list
  • tymián
  • trocha bílého vína
  • pepř
  • sůl

Postup:

Uzený bůček vaříme, dokud nezačne měknout.

Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno rozložíme přibližně 1/3 nachystaného zelí, poklademe je plátky šunky, přidáme tymián a pepř, překryjeme další 1/3 zelí, poklademe plátky poloměkkého uzeného bůčku, mrkví nakrájenou na kolečka a kolečky cibule.

Navrch rozmístíme zbývající zelí, polijeme vodou a vínem, přidáme bobkový list, zakryjeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Během pečení kysané zelí podléváme vodou a vínem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang