Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 200 – 250 g uzeného masa, salámu, špekáčků nebo točeného salámu
  • 200 g nastrouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • nakládané okurky 

Postup:

Brambory vaříme ve slupce do poloměkka.

Zapékací mísu vymažeme tukem nebo sádlem a postupně vkládáme oloupané brambory nakrájené na kousky (plátky, nudličky), plátky cibule, maso na kousky (nebo zvolená uzenina), trochu nastrouhaného sýra.

Každou vrstvu můžeme pokapat trochou oleje a vše opakujeme dokud máme suroviny. Vrchní vrstvu by měly tvořit brambory posypané zbytkem sýra.

Francouzské brambory dáme péct do trouby asi na půl hodiny, potom vše zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě chvíli dopečeme.

Francouzské brambory podáváme s nakládanou okurkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang