
Tradiční recept na maso Gyros
Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....
Jehnečí maso pochází z mladých ovcí, obvykle do 6 měsíců. Tento druh masa je velmi jemný a téměř bez obsahu tuků, avšak najdou se i tací, kteří jehněčí maso nejedí kvůli jeho specifickému aroma.
Jehnečí maso je specifické pro oblast Balkánu, Indie, Blízkého a Středního východu, v České republice se peče jehnečí maso spíše na Velikonoce.
Z jehněčího masa se dá připravit mnoho lahodných receptů. Jehněčí hřbet v marinádě se výborně hodí na grilování, naopak jehněčí žebra jsou velmi jednoduchá na přípravu. Z jehněčího masa je také možné udělat výtečný guláš či sekanou. A v neposlední řadě může být maso použito na řízky nebo různé jiné minutky.
Tradiční recept na maso Gyros
Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....
Tradiční gyros – recept na nejlepší gyros
Ingredience 1 malá cibule nakrájená na kousky1 libra mletého jehněčího masa1 libra...
Jehněčí kýta pečená na česneku a majoránce s pažitkovou omáčkou
K Velikonocům prostě patří určité pokrmy, ať je to mazanec, beránek nebo třeba...
Dušené jehněčí kolínko
Jehněčí je mladé a málo tučné maso. Nemělo by chybět například při slavnostním...
Recept – pečený jehněčí hřbet
Ingredience: 1,5 kg jehněčího hřbetu4 stroužky česneku250 ml vývaru z masa0,5 kg...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang