Nejlepší recept na gyros maso

Hlavní jídlaHovězí masoJehněčí masoMaso
gyros-maso

Řecký gyros patří mezi oblíbené pochoutky, které můžete servírovat k víkendovému obědu, ale třeba také ve všední den k večeři. Přinášíme vám recept na nejlepší gyros maso.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 20 minut

Ingredience

  • ½ cibule nakrájená na 4 kusy
  • 500 g mletého jehněčího
  • 500 g mletého hovězího
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 2 lžičky mletého sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Cibuli rozmixujte v kuchyňském robotu na velmi jemno. Vyklopte cibuli na střed tenké kuchyňské utěrky položené nad cedníkem, shrňte konce utěrky a vymačkejte z cibule tekutinu nad cedníkem nebo dřezem.
  3. Cibuli vložte do mísy spolu s jehněčím a hovězím masem, česnekem, oreganem, kmínem, česnekovým práškem, tymiánem, černým pepřem, solí a olivovým olejem. Rukama dobře promíchejte, dokud se směs z větší části nespojí.
  4. Vložte masovou směs do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude jemně nasekaná a směs nebude připomínat hrubou pastu, asi 2 minuty.
  5. Masovou směs zabalte do formy na bochník o rozměrech 9×5 palců, masovou směs pevně přitlačte a ujistěte se, že v ní nejsou žádné vzduchové kapsy.
  6. Pečte zhruba 50-60 minut.
  7. Před krájením na velmi tenké plátky nechte maso 20-30 minut vychladnout. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang