Mleté hovězí maso & těstoviny – recept

Hlavní jídlaHovězí masoTěstovinyZapečené těstoviny
mlete-hovezi-maso-testoviny-5125723

Jemně nakrájejte houby, aby připomínaly strukturu mletého hovězího masa, a vmíchejte je do klasické masové omáčky, čímž získáte zdravou obměnu oblíbeného obědu.

Příprava

  • Příprava: 35 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Uvařte hovězí maso a houby

Začněte tím, že na velké pánvi na troše oleje uvaříte libové mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené houby a cibuli nakrájenou na kostičky. Velké pánve jsou pro recepty, jako je tento, ideální, protože mají dostatečnou kapacitu pro vaření ingrediencí, aniž by se pánev přeplnila.

Při použití 90 % libového mletého hovězího masa je v něm velmi málo tuku, což znamená, že ho nemusíte před přechodem k dalšímu kroku scedit.

Uvařte těstoviny

Poté se přidá rajčatová omáčka, voda, worcester, italské koření, sůl a granulovaný česnek, které se vaří v chuti hovězího masa a hub. Poté se přidají těstoviny a přivedou se k varu. Pánev se přikryje pokličkou a sníží se teplota.

Ujistěte se, že používáte těsně přiléhající pokličku, aby vlhkost a teplo zůstaly uvnitř pánve a těstoviny se uvařily. Vařte, dokud těstoviny nezměknou a dokud se nevstřebá většina tekutiny.

Dokončete pokrm

Těstoviny posypte nastrouhaným čedarem a přiklopte, dokud se sýr nerozpustí, a na závěr pokrm ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.

Ingredience

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 226 g žampionů, jemně nasekaných nebo rozmixovaných v kuchyňském robotu
  • ½ šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka rajčatové omáčky bez přidané soli
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička italského koření
  • ¾ lžičky soli
  • ½ lžičky granulovaného česneku
  • 226 g celozrnných rotini nebo fusilli
  • ½ šálku strouhaného čedaru
  • ¼ šálku nasekané čerstvé bazalky na ozdobu

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  2. Přidejte hovězí maso, houby a cibuli a za stálého míchání vařte 8 až 10 minut.
  3. Vmíchejte rajčatovou omáčku, vodu, worcester, italské koření, sůl a granulovaný česnek.
  4. Přidejte těstoviny. Přiveďte je k varu.
  5. Přikryjte, snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud těstoviny nezměknou a většina tekutiny se nevstřebá, 16 až 18 minut.
  6. Těstoviny posypte sýrem, přiklopte a vařte, dokud se sýr nerozpustí, další 2 až 3 minuty.
  7. V případě potřeby ozdobte bazalkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang