Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Kdo by neznal svíčkovou omáčku s knedlíky. Svíčková patří mezi klasické a vyhlášené omáčky české kuchyně. Základem pro omáčku je silný hovězí vývar, doplněný o předem marinovanou a upečenou zeleninu spolu s prošpikovaným hovězím masem nějakou výtečnou uzeninou.
Svíčková je také navíc i smetanovou omáčkou, poněvadž po rozmixování upečené kořenové zeleniny ve vývaru se doplňuje smetanou a obvykle mývá sladko-kyselou chuť.
Mimo hovězí maso je také možné se setkat s variantou s králičím masem či s vepřovou panenkou. Jako příloha se podávají obvykle houskové knedlíky, avšak mohou být i karlovarské či špekové a omáčka je poté ještě doplněna o brusinky, plátek citronu a šlehačku.
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Svíčková na smetaně
Svíčková je nejjemnější a nejdražší kousek hovězího. V tuzemsku se tradičně podává...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang