Recept – hovězí guláš

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky

Ingredience:

  • 1 kg hovězí kližky
  • 3 lžíce sádla
  • 1 kg cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
  • sůl
  • špetka pepře
  • 1-2 lžíce ostrého rajčatového protlaku
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 3-4 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 1-2 lžičky majoránky
  • 1 menší cibule nakrájená na kolečka
  • voda.

Postup:

Hovězí maso zbavíme šlach a blan a nakrájíme na kostky.

V tlakovém hrnci necháme rozpustit 2 lžíce sádla a osmahneme na něm dožluta cibuli. Cibuli posypeme kmínem a 1 lžičkou červenou paprikou, promícháme a vložíme maso, které restujeme dokud nepustí šťávu.

Nakonec přidáme rajčatový protlak a ochutíme solí a pepřem.

Šťávu z masa vydusíme do tuku, posypeme moukou a za stálého míchání smažíme. Směs zředíme vodou, přidáme česnek, hrnec uzavřeme a dusíme cca 45 minut.

V pánvičce rozpálíme sádlo, přidáme lžičku červené papriky a necháme zpěnit. Směs vmícháme do guláše, dochutíme majoránkou a necháme přejít varem. Jak na houskový knedlík z mikrovlnky?

Hovězí guláš podáváme z houskovým nebo čerstvým pečivem a ozdobíme čerstvou cibulkou nakrájenou na kolečka.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang