Hovězí na česneku recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
Hovězí na česneku

Vyzkoušejte tyto vynikající recepty na hovězí pečeni na česneku. Křehoučké vláčné maso doplňuje výrazný aromatický česnek. Recepty jsou velmi jednoduché a z běžně dostupných surovin. Vychutnejte si skvělé hovězí jako hlavní chod, nebo se také skvěle hodí na sendviče, tacos, rýžové mísy a další pokrmy.

Tip na výtečné hovězí maso na česneku

Doporučujeme Vám použít maso z boku a svíčkové. Tím si zajistíte opravdu to nejkřehčí maso. Levnější kousky hovězího masa mohou být tužší. Pokud dáte přednost jinému druhu masa doporučujeme Vám použít pomalý hrnec, ten si hravě poradí i s prorostlejšími kusy masa.

Pokud hovězí maso obalíte trochou kukuřičného škrobu, vytvoří se tzv. ochranná vrstva, která zabrání vysušení masa.

Hovězí plátky na česneku – recept

Rychlý a snadný recept na orestované hovězí maso, které je připraveno během několika minut. Přidejte zeleninu, rýži a rázem máte vydatné chutné jídlo.

Ingredience na hovězí plátky na česneku

  • 330 g hovězího boku nebo svíčkové, nakrájené na tenké plátky proti vláknu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky mletého česneku
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
  • 1 lžíce nakrájené šalvěje

Postup na hovězí plátky na česneku

  1. Hovězí maso přidejte do velké mísy. Hovězí maso posypte kukuřičným škrobem. Hovězí maso promíchejte, dokud není rovnoměrně obalené.
  2. Do pánve wok nebo hluboké pánve přidejte olej a česnek a zahřejte ji na středně vysokou teplotu.
  3. Česnek smažte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte hovězí maso. Promíchejte a opékejte hovězí maso, dokud není napůl hotové.
  4. Přidejte česnekový prášek a sójovou omáčku. Promíchejte, aby se hovězí maso rovnoměrně obalilo v omáčce.
  5. Vařte, dokud není hovězí maso zcela uvařené. Ochutnejte a podle potřeby omáčku upravte. Ozdobte šalotkou.
pomalu-pecene-hovezi-6491027
Připravte si výtečné hovězí plátky na česneku.

Hovězí kostky na česneku – recept

Tyto pečené hovězí kostky na česnekovém másle mají tolik chuti a jsou tak snadné na přípravu! A co je na tom nejlepší? Jsou hotové za 15 minut.

Ingredience na hovězí kostky na česneku

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 650 g hovězí svíčkové, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ½ lžičky pepře nebo podle chuti
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 4 stroužky česneku
  • ¼ lžičky červených pepřových vloček
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup na hovězí kostky na česneku

  1. Do velké pánve přidejte olivový olej a zahřejte ho na vysokém plameni. Ujistěte se, že je olivový olej horký, a pak do něj přidejte kousky steaku. Hojně je osolte a opepřete.
  2. Vařte alespoň 2 minuty a poté kousky steaku promíchejte. Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud nebudou zlatohnědé. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, možná budete muset tento postup provádět po dávkách.
  3. Přeneste kousky steaků na talíř a na stejnou pánev přidejte máslo. Snižte teplotu na střední stupeň a po rozpuštění másla přidejte česnek a vločky červené papriky. Za stálého míchání vařte asi 30 sekund, dokud česnek nezíská vůni a nezačne hnědnout.
  4. Steakové kousky přelijte česnekovým máslem a dobře promíchejte. Ozdobte petrželkou a podávejte.
hovezi-platky-na-cesneku-5940043
Díky přesné přípravě dle instrukcí si vychutnáte jedinečně skvělé hovězí.

Pomalu pečené hovězí na česneku – recept

Musíte vyzkoušet tento snadno připravitelné hovězí na česneku s rozmarýnem v pomalém hrnci. Hovězí pečeně je krásně ochucená a její chutě se dokonale snoubí s bramborovou kaší.

Ingredience na pomalu pečené hovězí na česneku

  • 900 g hovězího roštěnce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stonky čerstvého rozmarýnu
  • 4 lžičky mletého česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce balzamikového octa

Postup na pomalu pečené hovězí na česneku

  1. Potřete pečeni po celém povrchu olivovým olejem.
  2. Nasekejte listy rozmarýnu a smíchejte je s česnekem, mořskou solí a pepřem.
  3. Potřete pečeni zvenku, aby se vytvořila kůrčička.
  4. Předehřejte pánev a přidejte na ni pečeni a opékejte ji z každé strany, dokud lehce nezhnědne (4-6 minut).
  5. Ochuťte balzamikovým octem a celý obsah přendejte do pomalého hrnce.
  6. Přikryjte a vařte na nízký výkon 8-9 hodin.
  7. Vyjměte a nechte 15-30 minut odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte.

Pečené hovězí maso s česnekovou omáčkou – recept

Toto vydatné hovězí maso s česnekovou omáčkou je snadná večeře s jemnými kousky hovězího masa a plátky hub v jednoduché česnekové omáčce.

Ingredience na pečené hovězí maso s česnekovou omáčkou

  • 450 g hovězího masa, nakrájené na tenké plátky proti směru růstu
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce olivového oleje (extra panenského)
  • 1 lžíce česneku (jemně mletého nebo drceného)
  • 220 g žampionů, nakrájených na plátky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 zelené cibulky
  • Semínka sezamu

Postup na pečené hovězí maso s česnekovou omáčkou

  1. Do velké mísy vložte na tenké plátky nakrájené hovězí maso a posypte ho kukuřičným škrobem. Hovězí maso promíchejte, až se lehce obalí kukuřičným škrobem, a dejte stranou.
  2. Rozpalte wok, velkou pánev nebo nepřilnavou pánev na středně vysokém ohni s olivovým olejem. Jakmile se olej začne třpytit, přidejte česnek a houby. Často míchejte a vařte, dokud česnek nezezlátne a nezačne vonět, asi 1-2 minuty.
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájené hovězí maso a pokračujte ve vaření na středně vysoké teplotě, dokud není hovězí maso zhruba do poloviny uvařené.
  4. Přidejte sójovou omáčku a vařící se hovězí maso posypte česnekovým práškem a černým pepřem. Promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud maso zcela nezhnědne.
  5. Odstavte z ohně a ihned podávejte. Podávejte na rýži nebo smažených nudlích, ozdobené plátky zelené cibule a sezamovými semínky.
pecene-hovezi-maso-5111388
Šťavňaté hovězí maso s krémovou česnekovou omáčkou potěší každé chuťové pohárky.

Hovězí maso na česneku na asijský způsob – recept

Pokud chcete připravit snadný asijský pokrm, který má šmrnc – nehledejte nic jiného než hovězí na česneku na asijský způsob, ke kterému se skvěle hodí neotřelá kokosová rýže.

Ingredience na hovězí maso na česneku po asijsku

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1-1 a 1/2 lžíce světlého hnědého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 5 stroužků česneku, mletých
  • 3 lžíce arašídového nebo řepkového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 450-700 g hovězí svíčkové, nakrájené na kousky
  • 1 středně velká žlutá cibule, nakrájené
  • 3 lžíce nasekaných solených arašídů
  • 2 šalvěje, zelená i bílá část, nakrájená na tenké plátky

Postup na hovězí maso na česneku po asijsku

  1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr a rybí omáčku, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. V jiné malé misce smíchejte česnek, olej a pepř.
  2. Hovězí maso osolte a opepřete. Ve nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje na středně vysoké teplotě, dokud se nezačne třpytit. Otáčejte jím, aby se pánev pokryla.
  3. Přidejte polovinu hovězího masa v jedné vrstvě a vařte bez míchání, dokud dobře nezhnědne, 1 až 2 minuty. Pomocí kleští kousky otočte a opečte je i z druhé strany, další 1 až 2 minuty.
  4. Přendejte do středně velké mísy. Do pánve přidejte lžíci oleje a zopakujte to se zbývajícím hovězím masem a po dokončení přidejte do mísy s první várkou.
  5. Do pánve dejte zbývajících lžíci oleje a zahřívejte, dokud se nezačne třpytit. Přidejte cibuli a za častého míchání ji vařte, dokud nezačne měknout, 2 až 3 minuty. Přidejte česnek, směs a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
  6. Vraťte hovězí maso a nahromaděnou šťávu na pánev a promíchejte. Přidejte směs sójové omáčky a za stálého míchání vařte, dokud se hovězí maso a cibule neobalí a omáčka mírně nezhoustne, 2 až 3 minuty.
  7. Podávejte posypané arašídy a šalotkou.

Česnekové hovězí maso na plátky s brokolicí – recept

S tímto receptem na česnekové hovězí maso s brokolicí připravíte večeři během chvilky.

Ingredience na česnekové hovězí maso na plátky s brokolicí

  • 500 g hovězího masa z horní strany, nakrájeného na tenké plátky napříč vlákny
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky kukuřičné mouky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 1 hnědá cibule, rozpůlená, nakrájená na tenké klínky
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1/3 šálku nahrubo nasekané čerstvé česnekové pažitky
  • 1 svazek brokolice nakrájené na 4 cm dlouhé kousky
  • 160 ml zeleninového vývaru
  • Bílá rýže vařená v páře, k podávání

Postup na česnekové hovězí maso na plátky s brokolicí

  1. Ve velké míse smíchejte hovězí maso, sójovou omáčku, kukuřičnou mouku, sezamový olej a pepř.
  2. Ve woku na prudkém ohni rozehřejte 3 lžičky arašídového oleje, až se z něj bude kouřit. Přidejte polovinu hovězí směsi a smažte 1-2 minuty nebo dokud nezhnědne. Přendejte do žáruvzdorné mísy.
  3. Postup opakujte se 3 lžičkami zbývajícího oleje a zbývající hovězí směsí, přičemž mezi jednotlivými dávkami znovu zahřejte wok.
  4. Zahřejte zbývající olej ve woku na středně vysoké teplotě, až se z něj začne kouřit. Přidejte cibuli a smažte ji 2 minuty nebo dokud nezměkne. Přidejte česnek a polovinu pažitky a smažte 1 minutu nebo dokud se neosvěží.
  5. Přidejte brokolici a vývar a smažte 3 minuty nebo dokud není brokolice jasně zelená a křehká.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang