Nejlepší nadýchaná kokosová rýže

PřílohyRýžeSnackySnídaně
kokosová ryze

Chcete si doma vyzkoušet tak trochu jiný recept? Co takhle božsky nadýchanou kokosovou rýži s příchutí exotiky, kterou si ovšem připravíte snadno a z dostupných ingrediencí? Tato speciální rýže se také skvěle hodí k hovězí pečeni na česneku.

Příprava

  • Příprava: 2 minuty
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 17 minut

Ingredience

  • 2 šálky (360 g) jasmínové nebo dlouhozrnné bílé rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1/2 šálku vody
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Rýži propláchněte ve vodě, dokud není voda zcela čirá. Poté rýži slijte a namočte na 15 minut do vody, následně ji nechte okapat.
  2. Rýži, kokosové mléko, vodu, cukr a sůl přidejte do malého hrnce nebo velkého kastrolu a zapněte plotnu na středně vysokou teplotu.
  3. Přiveďte k varu, jednou zamíchejte, přiklopte pokličkou a ihned snižte teplotu na nízký stupeň. Nechte vařit 14 minut.
  4. Odstavte z ohně a nechte 10 minut nerušeně odpočívat. Načechrejte gumovou stěrkou, ozdobte opraženým kokosem, a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang