
Naučte se připravovat hovězí žebra podle tohoto receptu a už nebudete chtít jinak. Pomalá příprava v hovězím vývaru je to, co jim dodá delikátní chuť.
Ingredience
- 0,5 kg hovězích krátkých žeber
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka nebo láhev piva typu stout
- 1 hrnek hovězího vývaru
Postup
- Žebra osolte a opepřete. Obalte v mouce, dokud se neobalí a přebytečnou mouku oklepejte.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej a máslo. Žebra opékejte, dokud nezhnědnou, asi 5 minut z každé strany, pak je vyjměte a dejte stranou.
- Do pánve přidejte cibuli a česnek. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Žebra vraťte do pánve.
- Přilijte pivo a zároveň seškrábejte připečené kousky jídla ze dna. Přilijte hovězí vývar.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud nejsou žebra velmi měkká, asi 2 hodiny.