Recept na jednoduchá hovězí žebra

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
jednoducha-hovezi-zebra

Naučte se připravovat hovězí žebra podle tohoto receptu a už nebudete chtít jinak. Pomalá příprava v hovězím vývaru je to, co jim dodá delikátní chuť.

Ingredience

  • 0,5 kg hovězích krátkých žeber
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka nebo láhev piva typu stout
  • 1 hrnek hovězího vývaru

Postup

  1. Žebra osolte a opepřete. Obalte v mouce, dokud se neobalí a přebytečnou mouku oklepejte.
  2. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej a máslo. Žebra opékejte, dokud nezhnědnou, asi 5 minut z každé strany, pak je vyjměte a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte cibuli a česnek. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Žebra vraťte do pánve.
  4. Přilijte pivo a zároveň seškrábejte připečené kousky jídla ze dna. Přilijte hovězí vývar.
  5. Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud nejsou žebra velmi měkká, asi 2 hodiny.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang