patio-hovezi-2189796

Ingredience

  • 400 g zadního nebo předního hovězího masa
  • 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
  • 40 g másla
  • 400 g mrkve
  • mletý pepř
  • trochu citrónové šťávy nebo octa
  • 1 lžička cukru
  • muškátový květ
  • sůl

Postup

Maso rozkrájíme na stejné kousky, krátce osmahneme na části másla, osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a mletý pepř, dosolíme, okořeníme muškátovým květem a dusíme do měkka.

Nakonec vložíme k masu a mrkvi jíšku z mouky a zbylého másla, podle chuti přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme a už jen zcela krátce podusíme. Podáváme s vařenými brambory, které posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang