
Ingredience
- 400 g zadního nebo předního hovězího masa
- 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
- 40 g másla
- 400 g mrkve
- mletý pepř
- trochu citrónové šťávy nebo octa
- 1 lžička cukru
- muškátový květ
- sůl
Postup
Maso rozkrájíme na stejné kousky, krátce osmahneme na části másla, osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a mletý pepř, dosolíme, okořeníme muškátovým květem a dusíme do měkka.
Nakonec vložíme k masu a mrkvi jíšku z mouky a zbylého másla, podle chuti přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme a už jen zcela krátce podusíme. Podáváme s vařenými brambory, které posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.