
Plněné papriky s mletým hovězím masem a rýží přelité ochucenou rajčatovou omáčkou. Ideální na všední oběd či večeři. I jako sváteční jídlo.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 1 hod. 25 minut
- Celkem: 1 hod. 30 minut
Ingredience
- 1 šálek studené vody
- ½ šálku nevařené dlouhozrnné bílé rýže
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 6 středně velkých paprik
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky cibulového prášku
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička italského koření
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. V zakrytém hrnci přiveďte vodu a rýži k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud rýže nezměkne, přibližně 20 minut.
Mezitím na pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud rovnoměrně nezhnědne a nerozpadne se, 7 až 9 minut.
Vydlabejte papriky tak, že z nich odstraníte a vyhodíte vršky, semínka a blány. V případě potřeby nařízněte spodní část paprik, aby stály rovně. Uspořádejte papriky do zapékací misky vydlabanými stranami nahoru.
Připravte náplň smícháním vařeného hovězího masa, vařené rýže, 1/2 rajčatové omáčky, worcesterské omáčky, česnekového prášku, cibulového prášku, soli a pepře. Do každé vydlabané papriky dejte lžící stejné množství náplně.
V misce smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a italské koření a přelijte jimi plněné papriky. Pečte v předehřáté troubě a každých 15 minut polévejte omáčkou, dokud papriky nezměknou, přibližně 1 hodinu.
Výživové údaje na jednu porci
- 248 kalorií
- bílkoviny 16 g
- sacharidy 25,6 g
- tuk 9,4 g
- cholesterol 45,9 mg
- sodík 563,6 mg