Plněné papriky s mletým hovězím masem a rýží přelité ochucenou rajčatovou omáčkou. Ideální na všední oběd či večeři. I jako sváteční jídlo.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 1 hod. 25 minut
  • Celkem: 1 hod. 30 minut

Ingredience

  • 1 šálek studené vody
  • ½ šálku nevařené dlouhozrnné bílé rýže
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 6 středně velkých paprik
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky cibulového prášku
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička italského koření

Postup

Předehřejte troubu na 175 °C. V zakrytém hrnci přiveďte vodu a rýži k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud rýže nezměkne, přibližně 20 minut.

Mezitím na pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud rovnoměrně nezhnědne a nerozpadne se, 7 až 9 minut.

Vydlabejte papriky tak, že z nich odstraníte a vyhodíte vršky, semínka a blány. V případě potřeby nařízněte spodní část paprik, aby stály rovně. Uspořádejte papriky do zapékací misky vydlabanými stranami nahoru.

Připravte náplň smícháním vařeného hovězího masa, vařené rýže, 1/2 rajčatové omáčky, worcesterské omáčky, česnekového prášku, cibulového prášku, soli a pepře. Do každé vydlabané papriky dejte lžící stejné množství náplně.

V misce smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a italské koření a přelijte jimi plněné papriky. Pečte v předehřáté troubě a každých 15 minut polévejte omáčkou, dokud papriky nezměknou, přibližně 1 hodinu.

Výživové údaje na jednu porci

  • 248 kalorií
  • bílkoviny 16 g
  • sacharidy 25,6 g
  • tuk 9,4 g
  • cholesterol 45,9 mg
  • sodík 563,6 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang