Pečené kapustové karbanátky – recept

Hlavní jídlaHovězí masoZeleninová jídla

Tyto kapustové karbanátky jsou šťavnaté a chuťově výrazné. Jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudete chtít zkusit žádný jiný recept. Jejich příprava je rychlá a snadná, hodí se k obědu, večeři i jako příloha. Tyto karbanátky můžete smažit nebo péct. Podávejte je s oblíbenou omáčkou a vychutnejte si dokonalé jídlo.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Porce: 5

Ingredience

Na kuličky:

  • 350 g zelí
  • 1/2 cibule
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl a pepř
  • 50 g (6 polévkových lžic) mouky
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody

Omáčka na namáčení:

  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 3 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžička nasekané petrželky

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Zelí a cibuli nakrájejte nadrobno. Vložte je do velké mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát. Sceďte a vložte do mísy. Dále nasypte do mísy nasekanou petrželku, rozmačkaný česnek, mleté hovězí maso, vejce, majonézu, sůl, pepř, jedlou sodu a mouku. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.

Vytvarujte kuličky/placičky. Uspořádejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 25-30 minut, dokud nezezlátnou. Mezitím připravte dip: v malé misce prošlehejte majonézu, chilli a petrželku. Podávejte teplé nebo studené.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang