
Tyto kapustové karbanátky jsou šťavnaté a chuťově výrazné. Jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudete chtít zkusit žádný jiný recept. Jejich příprava je rychlá a snadná, hodí se k obědu, večeři i jako příloha. Tyto karbanátky můžete smažit nebo péct. Podávejte je s oblíbenou omáčkou a vychutnejte si dokonalé jídlo.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 1 hodina
- Porce: 5
Ingredience
Na kuličky:
- 350 g zelí
- 1/2 cibule
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř
- 50 g (6 polévkových lžic) mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Omáčka na namáčení:
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 3 lžíce chilli omáčky
- 1 lžička nasekané petrželky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Zelí a cibuli nakrájejte nadrobno. Vložte je do velké mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát. Sceďte a vložte do mísy. Dále nasypte do mísy nasekanou petrželku, rozmačkaný česnek, mleté hovězí maso, vejce, majonézu, sůl, pepř, jedlou sodu a mouku. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Vytvarujte kuličky/placičky. Uspořádejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 25-30 minut, dokud nezezlátnou. Mezitím připravte dip: v malé misce prošlehejte majonézu, chilli a petrželku. Podávejte teplé nebo studené.