Babiččina kuřecí polévka je nejlepší při zdravotních neduhách. Chutná báječně a léčí.

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 3 řapíky celeru s listy, nakrájené na kousky
  • 0,5 kg baby mrkve
  • 2 nakrájené cibule
  • 2 kostky hovězího vývaru, rozdrobené
  • 1 balení směsi na kuřecí polévku s nudlemi
  • 2 plechovky kuřecího vývaru
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 1 špetka drůbežího koření
  • 1 špetka sušené bazalky
  • 5 zrnek černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 špetka sušené petrželky
  • 1 balení těstovin farfalle (motýlci)

Postup

Krok 1
Kuře vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Do hrnce dejte celerové listy a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte, dokud není kuře hotové, 30 až 40 minut. Vyjměte kuře z hrnce a dejte ho do mísy, aby trochu vychladlo.

Krok 2
Mezitím sceďte vodu z vaření, vyhoďte celerové vršky a vodu z vaření přendejte do velkého hrnce. Do hrnce vložte celer, mrkev, cibuli, vývar, polévkovou směs a kuřecí vývar a nechte vařit. Dochutíme tymiánem, drůbežím kořením, bazalkou, zrnky pepře, bobkovým listem a petrželkou.

Krok 3
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Vraťte maso do hrnce. Vařte, dokud zelenina nezměkne a chutě se dobře nespojí, až 90 minut.

Krok 4
Vmíchejte do hrnce těstoviny a vařte ještě 10 až 15 minut, dokud nejsou nudle al dente. Podávejte horké.

Výživové údaje na jednu porci

  • 487 kalorií
  • bílkoviny 34 g
  • sacharidy 35 g
  • tuk 23 g
  • cholesterol 115 mg
  • sodík 761 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang