Recept na hovězí bůček s BBQ omáčkou v pomalém hrnci

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky a dipyPomalý hrnecSlané receptyUzeniny
Bucek s BBQ omackou v pomalem hrnci

S hovězím masem se dá při vaření pracovat všemi možnými způsoby. Pokud hledáte inspiraci na vynikající nedělní oběd, můžete vyzkoušet náš snadný recept na vynikající hovězí bůček s BBQ omáčkou, vařený v pomalém hrnci.

Ingredience

  • Hovězí bůček (1,5 – 2 kg)
  • Olivový olej (1 lžíce)
  • Hnědý cukr (1 lžíce)
  • Sladká paprika (2 lžičky)
  • Sušená cibulka (1 lžička)
  • Sušený česnek (1 lžička
  • Drcený kmín (1/2 lžičky)
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek (2 stroužky)
  • Jablečný ocet (1/2 šálku)
  • Kečup (375 ml)
  • Hnědý cukr na omáčku (110 g)
  • Worcesterská omáčka (1 lžíce)

Postup

Smíchejte lžíci hnědého cukru, lžičku sladké papriky, sušený česnek a cibulku, drcený kmín, sůl a pepř. Ve vzniklé směsi obalte bůček a nechte 30 minut odpočívat. Mezitím smíchejte 2 stroužky česneku, jablečný ocet, kečup, 110 g hnědého cukru a worcesterskou omáčku. Vzniklou omáčku nalijte do pomalého hrnce, přidejte bůček a důkladně jej obalte v omáčce. Zapněte pomalý hrnec a vařte na střední stupeň 8 – 9 hodin. Vyjměte bůček z hrnce a omáčku vlijte do hrnce. Přiveďte k varu, snižte plamen a ohřívejte, dokud směs nezhoustne. Bůček potřete olivovým olejem a pečte 15 minut při 200° C. Vyjměte z trouby, smíchejte s omáčkou, a opékejte dalších 5 – 10 minut. Ihned servírujte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang