Boloňská omáčka

Boloňská omáčka je zajisté tou nejoblínější omáčkou na těstoviny, a to především pro děti. Navíc se tato omáčka dá udělat na několik způsobů a s různými druhy těstovin – špagety, noky nebo přímo domácí těstoviny.

Hlavní ingrediencí pro boloňskou omáčku je hovězí či vepřové maso, ovšem musí se jednat o mleté maso. Další klíčovou přísadou bývá i kečup a zelenina a nesmí chybět ani sýr na závěr.

Další kategorie

Boloňské špagety – nejlepší recept

V následujících receptech se dozvíte, jak připravit tu nejlepší boloňskou směs na...

pexels-klaus-nielsen-6287520

Recept na jednoduchou boloňskou omáčku

Jednoduchý a rychlý recept, který dokážete snadno i po náročném...

sauce_pasta

Recept na rajčatovo-smetanovou omáčku na těstoviny

Tato smetanová omáčka na těstoviny je naprosto vynikající, je bohatá, krémová a její...

spagety-v-multifunkcnim-hrnci

Recept na špagety v multifunkčním hrnci

Multifunkční hrnec je skvělým kuchyňským pomocníkem, ve kterém si připravíte opravdu...

omacka-na-testoviny-2

Recept na nejlepší omáčku na těstoviny s italskou klobásou a hovězím mletým masem

Doba přípravy: 2 hodiny Počet porcí: 16 Ingredience 450 gramů italské klobásy...

Spagety s masovou omackou recept

Nejlepší špagety s masovou omáčkou – recept

Špagety lze připravit na mnoho různých způsobů. Skvěle chutnají například v kombinaci s...

Cuketové lasagne s nízkým obsahem sacharidů

Cuketové vrstvy v těchto nízkokalorických a bezlepkových lasagních s hovězím masem...

Klasické boloňské lasagne – jednoduchý recept

Děti budou rády pomáhat s přípravou těchto nejjednodušších těstovin se slaninou, mletým...

Cuketové nudle s boloňskou

Počet porcí: 2 porce Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 40 minut...

Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné

Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...

Recept – boloňské špagety, špagety s pravou boloňskou omáčkou

Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang