Recept na jednoduchou boloňskou omáčku

Boloňská omáčkaHlavní jídlaOmáčkyTěstoviny
pexels-klaus-nielsen-6287520

Jednoduchý a rychlý recept, který dokážete snadno i po náročném dni.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek strouhané mrkve
  • 1 šálek mletého celeru
  • 1 šálek cibule, jemně nakrájené
  • 1 kg mletého masa – hovězí nebo vepřové
  • Sklenice rajčatové omáčky
  • 1/2 šálku husté smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • Široké těstoviny

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na mírném ohni. Přidejte mrkev, celer a cibuli a smažte je, dokud nezměknou, asi 3 minuty.
  2. Přidejte mleté hovězí a mleté vepřové maso a vařte, dokud nezhnědne, a při míchání maso rozbijte.
  3. Přilijte sklenici rajčatové omáčky spolu se solí a pepřem a za občasného míchání vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Když boloňská omáčka dosáhne požadované konzistence, vmíchejte hustou smetanu.
  5. Odstavte z ohně, při servírování posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang