testoviny-plnene-hovezim-masem

Toto je bohatý a lahodný pokrm, který si můžete připravit hned nebo den dopředu a upéct až druhý den. Pesto je překvapivou náplní těchto plněných mušlí s masovou omáčkou.

Ingredience

  • 20 nevařených velkých těstovinových mušlí
  • 1/2 kg mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1 balení sýra ricotta
  • 2 hrnky strouhaného italského sýra
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1/4 hrnku připraveného pesta
  • 1 velké vejce
  • 1 sklenice špagetové omáčky

Postup

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu al dente, slijte je a propláchněte ve studené vodě. Ve velké pánvi opečte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud maso nepřestane být růžové a slijte přebytečnou tekutinu.
  2. Ve velké míse smíchejte sýr ricotta, 1 a 1/2 hrnku italského sýra, parmezán, pesto, vejce a polovinu hovězí směsi.
  3. Do vymazané zapékací misky rozetřete 3/4 hrnku špagetové omáčky. Do těstovinových mušlí lžící nalijte sýrovou směs a vložte je do zapékací misky.
  4. Smíchejte zbývající hovězí směs a špagetovou omáčku a nalijte na mušle. Posypte zbývajícím sýrem. Přikryjte a dejte přes noc do chladničky. 30 minut před pečením vyjměte z chladničky.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Přiklopte a pečte 40 minut. Odklopte poklici a pečte, dokud se sýr nerozpustí, ještě 5-10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang