Recept na rajčatovo-smetanovou omáčku na těstoviny

Boloňská omáčkaHlavní jídlaOmáčkyRajská omáčkaSmetanová omáčka
sauce_pasta

Tato smetanová omáčka na těstoviny je naprosto vynikající, je bohatá, krémová a její příprava je tak snadná.

Smetanové omáčky se výborně hodí nejenom k těstovinám všeho druhu, ale také k masu. Můžete u nich navíc experimentovat s kořením a dalšími přísadami.

Postup

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžíce sušených lístků bazalky
  • ¾ lžičky bílého cukru
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • ½ šálku husté smetany
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a vařte ji do průsvitnosti asi 5 minut, přičemž v poslední minutě vmíchejte česnek.
  2. Přidejte neoloupaná rajčata, bazalku, cukr, oregano, sůl a pepř, Míchejte, až se vše začne vařit. Vařte, dokud se neodpaří většina tekutiny, asi 5 minut.
  3. Odstavte z ohně. Přilijte smetanu a máslo a promíchejte
  4. Vraťte na sporák a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang