
Ingredience
- Hovězí bujon
- česnek
- sůl
- majoránka
- pepř
- vejce
- anglická slanina
- maggi
- chleba
- olej
Postup
Nejprve dáme vařit asi 1 litr vody a přidáme 2 hovězí bujony. Mezitím si usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15–20 dkg. Bujony ve vodě necháme asi 10 min povařit, přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky, veškeré koření, osolíme, opepříme, dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili.
Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce – do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále si na kostičky nakrájíme chleba a opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.
A tady česnečka trochu jinak, za vyzkoušení stojí recept na tuto zdravější česnekou polévku.