Recept na zelené fazolky na másle a česneku

FazolePřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
Zelene fazole recept

Zelené fazolky na másle a česneku skvěle vypadají, výborně chutnají, a představují lahodný lehký oběd, večeři, i zdravou přílohu k celé řadě dalších pokrmů včetně masitých.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • Zelené fazolky (1 plechovka)
  • Máslo (3 lžíce)
  • Česnek (3 stroužky)
  • Citronová kůra s pepřem (1/8 lžičky)
  • Sůl (podle chuti)

Příprava

Fazolky z plechovky nechte okapat. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte okapané zelené fazolky. Přidejte česnek a za občasného zamíchání vařte zhruba po dobou jedné až dvou minut. Vypněte sporák, promíchejte a naservírujte na talíře. Teplé zelené fazolky na másle a česneku těsně před servírováním okořeňte solí a směsí citronové kůry s pepřem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang