
Kombinace jablek, skořice a vlašských ořechů snad nikdy neomrzí. Upečte si ke snídani nebo svačince tyto muffiny.
Díky jablkům jsou přirozeně sladké a vláčné. Navíc jejich příprava vám zabere jen malou chvilku. Máte doma přezrálé banány? Pusťte se do receptu na čokoládové muffiny s banánem.
Ingredience
- 3 menší jablka
- 2 vejce
- 4 lžíce másla (můžete použít i ghí)
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 150 g hladké špaldové mouky
- 100 ml mléka
- 3 lžička skořice
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
Postup přípravy
- Jablka nastrouháme půl na půl na jemném a hrubém struhadle. Smícháme s vejci, posekanými ořechy, mlékem a rozpuštěným máslem.
- Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
- Těstem naplníme muffinové košíčky a pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.