Tenhle způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Taky jste si všimli, že my u nás v Česku jsme vlastně pořád nespokojení? Buď je moc vedro, nebo je moc zima, nebo prší, nebo naopak neprší. Rozhodně nechci moralizovat, po pravdě jsem úplně stejná. Posledních pár týdnů zmírám, ale vím, že brzy přijde zima a to budu zase klepat kosu a nadávat, proč není léto.

Nicméně je jedna věc, která mě neomrzí nikdy a to je čokoláda. A Nutella, tedy vlastně dvě věci. A tak jsem udělala tyhle cupcaky, které vás sice neosvěží, ale jsou prostě skvělé.

TIP: Na muffiny můžete použít také vegan nutellu a vyrobit vegan cupcake.

Na 12 kusů budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 125 g másla
  • 150 g cukru
  • 120 g bílého jogurt
  • 175 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 50 g hořké čokolády
  • 12 kostiček oříškové čokolády
  • 12 oříškových pralinek dle vlastní volby (já měla košíčky Modré z nebe)

Na krém

  • 150 g Nuttely
  • 1 plnotučný tvaroh ve vaničce (250g)
  • 1 šlehačka (ideálně v tetrapacku)

Postup – těsto

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu, poté nechte zchladnout. Po jednom zašlehejte vejce.
  3. Ve druhé míse smíchejte suché suroviny – mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a kakao.
  4. Promíchejte máslovou směs s moučnou, jogurtem a poté přidejte i zchladlou čokoládu.
  5. Naplňte asi do 2/3 košíčků, doprostřed každého cupcake zapíchněte kostičku oříškové čokolády a pečte cca 15 minut.

Postup – krém

  1. Ve větší míse ušlehejte tvaroh s Nutellou nebo s jinou lískooříškovou pomazánkou.
  2. Zvlášť ušlehejte tuhou šlehačku.
  3. Vmíchejte šlehačku do nutelového tvarohu.
  4. Naplňte krém do zdobícího pytlíku a zdobte vychladlé cupcaky.
  5. Nahoru položte oříškovou pralinku.

Pokud chcete recept povznést ještě výš, udělejte si hlavní ingredienci doma, protože taková domácí nuttela je zlatý hřeb dezertu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang