Tofu je zdrojem zdravých bílkovin i pomocníkem pro munitní systém. Quinoa a kapusta dodávají tomuto medovo-zázvorovému receptu nezaměnitelnou chuť.
Kombinace tofu, sójové omáčky, medu, zázvoru, quinoy a kapusty bude chutnat dospělým i dětem.
Ingredience
- 2 bal. tofu natural
- 3 PL sójové omáčky
- 1 PL medu
- 2 ČL nastrouhaného zázvoru
- 1 ČL řepkového oleje
Ingredience na salát:
- 1 ČL řepkového oleje
- 1/2 cibule
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 1 šálek quinoa
- 8 šálků nakrájené kapusty
Postup
- Tofu vybalíme a osušíme papírovou utěrkou.
- Z 2 kusů tofu si nakrájíme 8 stejných čtverečků.
- V misce smícháme sójovou omáčku s medem, zázvorem a řepkovým olejem. V této směsi marinujeme tofu cca 15 minut z každé strany.
- Tofu spolu s marinádou osmažíme na pánvi, každou stranu cca 3-4 minuty (na mírném ohni).
- Na pánev dáme olej a nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova.
- Přidáme zeleninový vývar, přivedeme k varu, přidáme quionu a pomalu vaříme cca 20 minut (po dobu vaření můžeme dle potřeby přidat vodu).
- Když je quinoa měkká, přimícháme do ní kapustu a vaříme dalších cca 5 minut.
- Osmažené tofu podáváme se salátem z quinoa a kapusty a na závěr můžeme ještě polít marinádou.