Tofu recepty – medovo – zázvorové tofu

Vegetariánské

Tofu je zdrojem zdravých bílkovin i pomocníkem pro munitní systém. Quinoa a kapusta dodávají tomuto medovo-zázvorovému receptu nezaměnitelnou chuť.  

Kombinace tofu, sójové omáčky, medu, zázvoru, quinoy a kapusty bude chutnat dospělým i dětem.

Ingredience

  • 2 bal. tofu natural
  • 3 PL sójové omáčky
  • 1 PL medu
  • 2 ČL nastrouhaného zázvoru
  • 1 ČL řepkového oleje

Ingredience na salát: 

  • 1 ČL řepkového oleje
  • 1/2 cibule
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 1 šálek quinoa
  • 8 šálků nakrájené kapusty

Postup

  • Tofu vybalíme a osušíme papírovou utěrkou.
  • Z 2 kusů tofu si nakrájíme 8 stejných čtverečků.
  • V misce smícháme sójovou omáčku s medem, zázvorem a řepkovým olejem. V této směsi marinujeme tofu cca 15 minut z každé strany.
  • Tofu spolu s marinádou osmažíme na pánvi, každou stranu cca 3-4 minuty (na mírném ohni).
  • Na pánev dáme olej a nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova.
  • Přidáme zeleninový vývar, přivedeme k varu, přidáme quionu a pomalu vaříme cca 20 minut (po dobu vaření můžeme dle potřeby přidat vodu).
  • Když je quinoa měkká, přimícháme do ní kapustu a vaříme dalších cca 5 minut.
  • Osmažené tofu podáváme se salátem z quinoa a kapusty a na závěr můžeme ještě polít marinádou.

Kategorie:

Vegetariánské

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang