nemecke-bramborove-placky

Tyto německé bramboráky jsou příjemnou změnou oproti běžným palačinkám. Podávají se s klobásou Bratwurst a jsou skvělým jídlem k večeři. Můžete je potřít brusinkovou omáčkou a polít javorovým sirupem.

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 6 středně velkých brambor, oloupaných a rozdrcených
  • ½ šálku jemně nakrájené cibule
  • ¼ šálku rostlinného oleje

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Ve velké míse rozšlehejte vejce, mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř; vmíchejte brambory a cibuli.
  2. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  3. Do horkého oleje vhazujte po vrchovatých lžících bramborovou směs.
  4. Stlačte, aby se zploštily.
  5. Smažte, dokud brambory nezhnědnou a nezkřehnou, asi 3 minuty z každé strany.
  6. Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat.
  7. Postup opakujte se zbývající bramborovou směsí.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang