
Tyto německé bramboráky jsou příjemnou změnou oproti běžným palačinkám. Podávají se s klobásou Bratwurst a jsou skvělým jídlem k večeři. Můžete je potřít brusinkovou omáčkou a polít javorovým sirupem.
Ingredience
- 2 velká vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 6 středně velkých brambor, oloupaných a rozdrcených
- ½ šálku jemně nakrájené cibule
- ¼ šálku rostlinného oleje
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Ve velké míse rozšlehejte vejce, mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř; vmíchejte brambory a cibuli.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Do horkého oleje vhazujte po vrchovatých lžících bramborovou směs.
- Stlačte, aby se zploštily.
- Smažte, dokud brambory nezhnědnou a nezkřehnou, asi 3 minuty z každé strany.
- Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat.
- Postup opakujte se zbývající bramborovou směsí.