Ingredience:

  • 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí
  • 180 ml mléka
  • 1 nakrájený velký pórek
  • 250 g nakrájených moučných brambor
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce rozehřátého másla
  • sůl a pepř

Postup:

Nejdříve asi 7 – 10 minut vaříme nakrájené hlávkové zelí v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

V dalším hrnci dáme vařit mléko, jakmile dosáhne varu, přidáme brambory a pórek a na mírném plameni vaříme 15 – 20 minut.

Do uvařených brambor s pórkem přidáme mletý muškátový oříšek a vše rozmačkáme na kaši.

Přidáme zelí, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vše dáme do velké mísy, uprostřed vytvoříme lžící důlek, do kterého vlijeme rozehřáté máslo a podáváme.

TIP: Z brambor a zelí lze připravit také vítečné bramborovo zelné placky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang