krupavy_bramborak

Tyto bramborové placky se připravují ze zbytků bramborové kaše a jen z několika základních surovin. Tento lahodný a levný pokrm usmažíte během chvilky.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 3

Ingredience

  • 2 šálky studené bramborové kaše
  • 2 lehce rozšlehaná vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ⅛ lžičky česnekového prášku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Postup

  1. Brambory, vejce, mouku a česnekový prášek dejte do mísy a dobře promíchejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  3. Přeneste bramborovou směs na pánev a stěrkou ji rovnoměrně zploštěte. Přikryjte a smažte, dokud není dno křupavé, asi 10 minut.
  4. Překlopte na servírovací talíř a ozdobte čerstvou pažitkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang