Tento recept na halušky se připravuje z máslových nudlí, smaženého zelí a cibule. Je to skvělý, chuťově výrazný pokrm.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

  • 1 balení halušek
  • 1 šálek másla
  • 2 velké cibule, nakrájené na kousky
  • 2 malé hlávky zelí, nakrouhané na nudličky a nakrájené na centimetrové kousky
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu.
  3. Vmíchejte halušky a znovu přiveďte k varu.
  4. Halušky vařte odkryté za občasného míchání, asi 5 minut.
  5. Slijte a dejte stranou.
  6. Rozpusťte 1/2 hrnku másla ve velké pánvi na středně nízkém ohni.
  7. Přidejte cibuli.
  8. Vařte a míchejte, dokud nezesklovatí, 5 až 10 minut.
  9. K cibuli přidejte zelí a zbývající 1/2 šálku másla.
  10. Vařte a míchejte, dokud zelí nezměkne, avšak nezhnědne, 5 až 8 minut.
  11. Dochuťte solí a černým pepřem.
  12. Uvařené halušky a zelnou směs vložte do velké zapékací mísy a jemně promíchejte.
  13. V případě potřeby posypte solí a černým pepřem.
  14. V předehřáté troubě pečte 30 až 40 minut dozlatova.

Poznámka:

Před pečením můžete do směsi zelí a halušek přidat 3 plátky slaniny, abyste získali další chuť. Z tohoto receptu se připravuje velké množství, takže se o něj podělte s rodinou a přáteli, kteří ho ještě nikdy nezkusili.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang