vegetarianske-lasagne

Oblíbené italské lasagne nemusí nutně obsahovat maso. Naučíme vás, jak si snadno a rychle připravit vynikající vegetariánské lasagne, které budou chutnat každému.

Ingredience na zeleninu

  • Nakrájený pórek (1 ks)
  • Nakrájená červená cibule (1/2 ks)
  • Nakrájený fenykl (1 ks)
  • Nakrájená mrkev (2 ks)
  • Nakrájené žampiony (0,5 kg)
  • Nakrájená cuketa (1 ks)
  • Rozpůlená cherry rajčata (12 ks)
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl, pepř

Ingredience na krémovou náplň

  • Tofu (650 g)
  • Lahůdkové droždí (1/4 šálku)
  • Šťáva a kůra z jednoho citronu
  • Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
  • Česnek (1 stroužek)
  • Oregano (1 lžička)
  • Sůl (1 lžička)
  • Pepř
  • Bazalka (1/2 šálku)

Ingredience na lasagne

  • Lasagne (12 plátků)
  • Marinara omáčka (700 ml)
  • Nakrájené zelí (1 šálek)
  • Uzená mozzarella (2 hrnky)
  • Bazalka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 205 °C a pečicí plech vyložte pečicím papírem. Umístěte veškerou zeleninu na papír a potřete olivovým olejem. Osolte, opepřete, a pečte 20-25 minut. Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 180 °C.
  2. Nakrájejte tofu a vložte jej do mixéru. Přidejte lahůdkové droždí, citronovou šťávu a kůru, olivový olej, česnek, oregano, sůl a pepř, a rozmixujte, dokud nedosáhnete krémové konzistence. Přidejte bazalku a znovu rozmixujte.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a připravte lasagne podle návodu.
  4. Pečicí plech vymažte olivovým olejem. Potřete marinara omáčkou a položte 4 plátky lasagní. Přidejte polovinu krémové náplně, polovinu osmažené zeleniny, polovinu nakrájeného zelí a 2/3 omáčky. Završte dalšími 4 plátky lasagní, zbytkem omáčky a posypejte sýrem. Pokapejte olivovým olejem.
  5. Pečte 25-30 minut.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang