
Máte chuť na italskou kuchyni? Pepperoni pizza pasta představuje lahodnou večeři nebo oběd v italském stylu. V této zapečené dobrotě se snoubí téměř všechny chutě slunné Itálie.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Těstovinové mušličky (340 g)
- Sůl a pepř
- Olivový olej (1 lžíce)
- Malá cibule, nakrájená na kostky
- Středně velká zelená paprika, nakrájená na kostky
- Italská klobása (340 g)
- Rajčatová omáčka (700 ml)
- Nakrájený salám (110 g)
- Nakrájená mozzarella (340 g)
Postup
Předehřejte troubu na 230° C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny, dokud nebudou al dente (na skus). Uvařené těstoviny sceďte a odložte stranou. Na střední stupeň rozpalte pánev a přidejte do ní olivový olej. Do rozpáleného oleje přidejte cibuli, papriku, sůl a pepř, a za stálého míchání vařte zhruba 8 minut. Přidejte klobásu, vařte dalších 10 minut, snižte plamen, a přidejte rajčatovou omáčku spolu s uvařenými těstovinami a polovinou salámu. Polovinou směsi naplňte zapékací misku, pokryjte nakrájenou mozzarellou a přidejte zbytek směsi. Pečte v troubě zhruba 15 minut, dokud se sýr nerozpustí.