Jednoduchá pizza z tortilly – recept

Hlavní jídlaPizzaSlané recepty
tortilla-pizza

Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě. Její kombinace křupavého těsta, lahodného sýru a chutných ingrediencí si získala srdce gurmánů po celém světě. Existuje však způsob, jak tuto oblíbenou pochoutku připravit ještě rychleji a jednodušeji.

Pizza z tortilly je alternativní způsob přípravy pizzy, který vám umožní vytvořit si skvělou pizzu v pohodlí vaší vlastní kuchyně. Základem této inovativní variace je tenká a pružná tortilla, která slouží jako náhražka tradičního pizzového těsta.

Příprava pizzy z tortilly je jednoduchá a intuitivní. Začínáte s tortillou, kterou můžete zakoupit v obchodě nebo si ji připravit sami. Následně tortillu pomažete rajčatovou omáčkou, která poslouží jako základ pro vaši pizzu.

Poté na omáčku přidáte oblíbené ingredience, jako jsou šunka, salám, klobása, zelenina, sýr a další. Fantazii se meze nekladou. Na závěr pizzu posypete sýrem a přenesete do předehřáté trouby.

Během několika minut vám vznikne skvělá a chutná pizza z tortilly. Toto rychlé a jednoduché jídlo je ideální pro ty, kteří nemají čas čekat na kynutí těsta a tradiční pečení v peci.

Tortillová pizza je také skvělou alternativou pro ty, kteří preferují lehčí a tenčí těsto. Můžete si užít všechny oblíbené chutě pizzy bez nadměrného pocitu plnosti po jídle.

Tortillová pizza je skvělou alternativou pro ty, kteří preferují lehčí a tenčí těsto.

Recept na tortilly

Tortilly jsou skvělým základem pro mnoho chutných a různorodých pokrmů, včetně domácích nachos. Jejich všestrannost a schopnost být plněny různými ingrediencemi je nekonečná. Nebojte se experimentovat a vytvářet vlastní kombinace, které budou vyhovovat vašemu vkusu.

Recept na tortilly – ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3/4 šálku teplé vody

Recept na tortilly – postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte rostlinný olej a důkladně promíchejte, dokud se olej nezačne rovnoměrně spojovat s moukou.
  2. Postupně přidávejte teplou vodu a hněťte těsto, dokud nedosáhnete hladké a pružné konzistence. Přidejte více vody nebo mouky podle potřeby, abyste dosáhli správné konzistence těsta.
  3. Přenesete těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho asi 5 minut, dokud není pružné a hladké.
  4. Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte odpočinout asi 15-30 minut.
  5. Po odpočinku rozdělte těsto na menší kousky a každý kousek vyválejte na tenkou placku.
  6. Rozehřejte suchou pánev na střední teplotu. Na rozpálenou pánev přeneste jednu placku těsta a pečte ji asi 30 sekund, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky.
  7. Otočte tortillu na druhou stranu a pečte dalších 30 sekund, dokud neztmavne a nezačne se lehce opékat.
  8. Hotovou tortillu přeneste na talíř a pokračujte ve stejném postupu s ostatními kousky těsta.
  9. Hotové tortilly můžete použít ihned nebo je uchovat v utěrce, aby zůstaly vláčné.

Pizza z tortilly – recept

Mimořádně snadný a rychlý způsob přípravy lahodné pizzy, která je dostatečně lehká, aby se dala použít jako svačina, ale dobře poslouží také jako předkrm.

Pizza z tortilly – ingredience

  • 1 tortilla z pšeničné mouky
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 špetka sušeného česneku
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 vařená kuřecí prsa nakrájená na plátky
  • ½ papriky, nakrájené na kousky
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • ⅓ šálku strouhané mozzarelly
  • 1 špetka sušeného oregana

Pizza z tortilly – postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Tortillu položte na plech na pečení. Potřete ji olivovým olejem, posypte česnekem, solí a pepřem.
  3. Opečte v předehřáté troubě dozlatova 3 až 5 minut.
  4. Vyjměte tortillu z trouby a potřete ji rajčatovou omáčkou.
  5. Na rajčatovou omáčku naaranžujte kuřecí prsa, papriku a cibuli. Zasypte sýrem mozzarella.
  6. Vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Nakonec tortillu posypte oreganem.

TIP: Připravte si další pokrm připomínající pizzu a to pizza pastu.

Jak dlouho se peče pizza z tortilly?

Obecně platí, že se tortilla pizza peče rychleji než tradiční pizza z těsta, protože tortilla je již předem upečená (můžete ji tedy připravit i v mikrovlnce). Vždy se doporučuje sledovat pečení a průběžně kontrolovat stav pizzy, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

Pizza tortilla – rychlá pizza do mikrovlnky – recept

Když toužíte po chutné pizze, ale nemáte čas nebo chuť na klasické pečení, může vám přijít vhod tortillová rychlá pizza do mikrovlnky. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek je překvapivě lahodný. Připravte se na to, že během několika minut si budete moci vychutnat lahodnou

Pizza tortilla – ingredience

  • 1 tortilla placka
  • 2-3 lžíce pizzové omáčky
  • 1 šálek nastrouhaného mozzarelly
  • přísady podle vašeho výběru (např. nakrájený salám, šunka, paprika, rajčata, žampiony, olivy atd.)

Pizza tortilla – postup

  1. Položte tortilla placku na rovný povrch, například na talíř.
  2. Namažte pizzovou omáčkou celou plochu tortilly. Můžete použít i rajčatový protlak nebo vaši oblíbenou omáčku.
  3. Rozprostřete nastrouhanou mozzarellu po celé ploše tortilly. Buďte štědrí s množstvím, protože to dodá pizze výraznou chuť.
  4. Přidejte své oblíbené přísady na vrch mozarelly. Můžete si vybrat mezi salámem, šunkou, paprikou, rajčaty, olivami nebo jakýmikoli dalšími ingrediencemi, které máte rádi na pizze.
  5. Srolujte tortillu pevně do rolky.
  6. Umístěte pizza tortillu do mikrovlnky a zapněte ji na vysoký výkon. Vařte pizzu v mikrovlnce po dobu 1-2 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět a tortilla pizza nezíská křupavost.
  7. Vyjměte pizzu tortillu z mikrovlnky a nechte ji na pár vteřin vychladnout.
Tradiční pizzová kůrka a přílišné množství sýra mohou být pro některé lidi překážkou při snaze o zdravý životní styl. Existuje zdravější a jednodušší varianta – zdravá pizza z tortilly.

Zdravá pizza – tortillová pizza – recept

Tradiční pizzová kůrka a přílišné množství sýra mohou být pro některé lidi překážkou při snaze o zdravý životní styl. Existuje zdravější a jednodušší varianta – pizza z tortilly.

Tato varianta receptu na tortillu nabízí chuťový zážitek a je skvělou volbou pro všechny milovníky pizzy, kteří chtějí sníst něco lehčího a vyváženějšího.

Tortillová zdravá pizza – ingredience

  • celozrnná tortilla (2 kusy)
  • 1/4 šálku rajčatové omáčky
  • 1/2 šálku nízkotučného strouhaného sýra
  • plody moře (například krevety, mušle, kalamáry – podle preference)
  • čerstvá zelenina (například rajčata, paprika, cibule, špenát)
  • oregano, bazalka, sůl a pepř (pro dochucení)

Tortillová zdravá pizza – postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na plech nebo pečicí papír položte celozrnné tortilly.
  3. Rozetřete rajčatovou omáčku rovnoměrně po plackách, ponechte okraje volné.
  4. Nasypte strouhaný sýr na omáčku.
  5. Přidejte plody moře a čerstvou zeleninu podle vašich představ.
  6. Posypte pizzu oreganem, bazalkou, solí a pepřem dle chuti.
  7. Přenesete plech s pizzou z tortilly do předehřáté trouby a pečte 10-15 minut, dokud nebude sýr rozpuštěný a okraje placky lehce zlatavé.
  8. Vyjměte pizzu z trouby, nechte chvíli vychladnout a pak si můžete pochutnat.

Co na pizze je nejlepší?

Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na celém světě. Její kouzlo spočívá v jednoduchosti a nekonečných možnostech, jak ji připravit. Když si objednáváme pizzu, často se zaměřujeme na kombinaci ingrediencí, které dodají tomuto jídlu dokonalou chuť.

Výběr ingrediencí pro pizzu je otázkou osobních preferencí a kreativity. Možností je nekonečné množství, a tak si můžete vytvořit pizzu přesně podle svého gusta.

Bez ohledu na to, zda preferujete klasické kombinace, nebo se rozhodnete experimentovat s různými přísadami, důležité je, abyste si užili ten proces a vytvořili si svou dokonalou pizzu, která vás bude potěšit jak chuťově, tak vizuálně.

Výběr ingrediencí na pizzu je otázkou osobních preferencí a kreativity.

Smetanový základ na pizzu – recept

Otázka, co na pizze je lepší, jestli rajčatový nebo smetanový základ, závisí především na osobních preferencích a chuti jednotlivých lidí. Oba základy mají své výhody.

Je důležité si uvědomit, že není správná nebo špatná odpověď na otázku, který základ je na pizzu lepší. Je to věc osobního vkusu a preference. Vyzkoušejte oba základy a zjistěte, který vám nejvíce vyhovuje a splňuje vaše očekávání.

Ingredience na smetanový základ na pizzu – recept

  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na smetanový základ na pizzu – recept

  1. Ve vhodném hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotu.
  2. Přidejte nasekaný česnek a orestujte ho asi 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  3. Přilijte smetanu ke šlehání do hrnce a snižte teplotu. Nechte smetanu zahřívat, ale nevařte ji.
  4. Přidejte sušené oregano a dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Zamíchejte, aby se všechny přísady spojily.
  5. Pokračujte v zahřívání smetany, dokud omáčka zhoustne a získá požadovanou konzistenci. To by mělo trvat asi 5-7 minut.
  6. Omáčku ochutnejte a případně upravte kořením podle své chuti.

Jednoduchá tortilla – recept na zapečenou tortillu se šunkou a sýrem

Zapečená tortilla se šunkou a sýrem je jedním z těch pokrmů, které vás příjemně zasytí a přitom potěší svou jednoduchostí. Tento recept na tortillu je ideální jako rychlý oběd, večeře nebo dokonce jako součást bohatého snídaňového menu.

Zapečená tortilla se šunkou a sýrem – ingredience

  • 6 kukuřičných tortill(může být použita i celozrnná tortilla)
  • 200 g šunky
  • 200 g sýra (např. cheddar nebo eidam), nastrouhaného
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 rajče, nakrájené na plátky
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje

Zapečená tortilla se šunkou a sýrem – postup

  1. Zahřejte troubu na teplotu 180 °C.
  2. Na rozpálené pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a papriku, dokud nezměknou.
  3. V míse rozšlehejte vejce se smetanou, osolte a opepřete.
  4. Vložte tortilly na pracovní plochu a rozložte na každou z nich plátek šunky. Poté přidejte cibuli, papriku, rajče a nastrouhaný sýr. Na vrch každé tortilly přilijte šlehanou směs vajec a smetany.
  5. Pečlivě zabalte tortilly do rolády a uložte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  6. Zapečte tortilly v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu a sýr se nerozpustí.
  7. Hotové zapečené tortilly vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Poté je můžete nakrájet na porce a podávat.
Tortilla zapečená se šunkou a sýrem je jedním z těch pokrmů, které vás příjemně zasytí a přitom potěší svou jednoduchostí.

Tortilla jako alternativní základ pro pizzu přináší několik výhod. Je snadno dostupná, rychle se připravuje a je velmi všestranná. Můžete si vybrat různé velikosti a typy tortill, jako jsou obyčejné pšeničné tortilly, ale také celozrnné tortilly nebo dokonce tortilly s příchutí.

Dále si můžete vybrat oblíbené přísady a přidávat je podle svého gusta – rajčatový či smetanový základ na pizzu, sýr, salámy, zeleninu, olivy, bylinky a mnoho dalšího.

Pizza z tortilly je skvělou alternativou pro ty, kteří mají rádi pizzu, ale chtějí si ušetřit čas a námahu při přípravě těsta. Navíc je to skvělý způsob, jak využít tortilly, které máte doma, a vytvořit si své vlastní originální kombinace chutí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang