Na 2 pizzy budete potřebovat:
Těsto
- 250 g vlažné vody
- 3 g sušeného droždí
- 5 g třtinového cukru
- 25 g olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 15 g soli
- mouka na podsypání těsta
Postup
1. Droždí rozmíchejte ve vodě s cukrem
2. Přidejte olivový olej a sůl a opět promíchejte
3. Do mísy od robota nasypte mouku a vlijte drožďovou směs
4. Do robota použijte nástavec typu hák a nechte robota 10 minut hnětat těsto
5. Poté mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout
6. Po hodině kynutí rozdělte těsto na 2 půlky, vyválejte je do kruhu. Pokud se těsto bude lepit, podsypejte jej moukou
7. Na těsto dejte náplň
Náplň na pizzu Margherita
- 2 velká rajčata
- 250 g Mozzarella di Bufala
- 400 g konzervovaných rajčat
- špetka soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
- čerstvé oregano
Postup:
1. Do menšího hrnce dejte vařit vodu
2. Rajčata na obou koncích nařízněte do kříže a vložte do horké vody, kde je nechte půl minuty až minutu
3. Rajčata vyjměte a dejte je ihned do misky s ledovou vodou
4. Poté z rajčat stáhněte slupku a nakrájejte je na kolečka
5. Mozzarelu nakrájejte na plátky
6. Rajčata z konzervy dejte do vyšší nádoby od tyčového mixéru, přidejte sůl a olivový olej a vše rozmixujte dohladka
7. Rozválené těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem či perforovaný (má díry) plech na pizzu
8. Těsto potřete rajčatovou směsí a položte na něj plátky rajčat
9. Plech dejte do trouby, kterou předehřejte na 250 stupňů. Pečte cca 6 minut, dokud nebudou okraje zlatavé
10. Poté rozložte na pizzu mozzarelu a pečte ještě půl minuty až minutu, jen aby mozzarela trochu povolila
11. Pizzu z trouby vyjměte a nechte ji minutu až dvě vychladnout
12. Poté ji nakrájejte a ozdobte čerstvou bazalkou a oreganem
A tady na závěr ještě recept na zdravou fitness pizzu.