Domácí pizza Margherita – recept

Hlavní jídlaPizzaSlané recepty
pizza-margherita-3

Tento recept na pizzu Margherita vás dovede k lahůdce, která chutná přesně jako italský originál. Obsahuje chuťově výrazné rajčatové sugo a křupavé těsto, na něž jen tak nezapomenete.

Přiznejme si to, že pizza Margherita je svou jednoduchostí vlastně naprosto dokonalá. Od křupavé kůrky se táhne rozpečená mozzarella, jejíž chuť podtrhuje bazalka a rajčata. Zde je tajemství přípravy nejlepší a nejjednodušší pizzy na světě.

Ingredience

Na těsto na pizzu:

  • 1 porce toho nejlepšího těsta na pizzu
  • krupice nebo kukuřičná mouka na posypání pizzy

Na rajčatové sugo:

  • 1 malý stroužek česneku
  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky soli

Na oblohu:

  • 1/4 až 1/3 šálku rajčatového suga
  • ¾ šálku strouhané mozzarelly
  • parmezán na posypání
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 280 °C.
  2. Připravte omáčku na pizzu: Nakrájejte česnek nahrubo. Česnek, rajčata, olivový olej, oregano a sůl vložte do mixéru. Mixujte, dokud se úplně nespojí. Na pizzu použijete asi ⅓ šálku, zbytek omáčky si schovejte a uchovávejte v chladničce až 1 týden.
  3. Pokud používáte čerstvou mozzarellu, nakrájejte ji na tenké plátky. Nebo si připravte strouhanou mozzarellu.
  4. Na plech položte pečicí papír. Těsto roztáhněte a vyválejte do kruhu a opatrně ho přendejte na plech.
  5. Na těsto rozetřete tenkou vrstvu omáčky. Přidejte sýr mozzarella. Navrch nasypejte tenkou vrstvu čerstvého strouhaného parmazánu a drobně posolte.
  6. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, trvá to asi 5 až 7 minut.
  7. Nechte pizzu minutu nebo dvě vychladnout a pak na ni přidejte bazalku.
  8. Pizzu nakrájejte na plátky a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang