musle

Tyto špenátem a ricottou plněné těstoviny mohou být velmi chutnou večeří. Pokud chcete ušetřit čas, můžete těstoviny naplnit a vložit do zapékací misky s marinádou až 4 hodiny předem. Přikryjte je fólií a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání. Pak už jen upečte a jezte.

Ingredience

  • 18 až 20 velkých těstovinových mušlí
  • olivový olej na pokapání
  • 150 g špenátu
  • 2 šálky sýru ricotta
  • 1/4 šálku strouhaného sýru pecorino
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/4 lžičky chilli
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 šálky omáčky Marinara
  • nasekaná petrželka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Spařte špenát, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a nakrájejte ho.
  3. Uvařte těstovinové mušle, dokud nejsou al dente. Slijte je a pokapejte trochou olivového oleje, aby se neslepily. Ve středně velké míse smíchejte špenát s ricottou, pecorinem, česnekem, oreganem, citronovou kůrou, chilli, solí a několika zrnky pepře.
  4. Marinaru rozetřete na dno zapékací misky. Každou mušli naplňte sýrovou náplní a vložte do misky. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut. Podávejte se zbytkem omáčky marinara.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang