
Tyto špenátem a ricottou plněné těstoviny mohou být velmi chutnou večeří. Pokud chcete ušetřit čas, můžete těstoviny naplnit a vložit do zapékací misky s marinádou až 4 hodiny předem. Přikryjte je fólií a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání. Pak už jen upečte a jezte.
Ingredience
- 18 až 20 velkých těstovinových mušlí
- olivový olej na pokapání
- 150 g špenátu
- 2 šálky sýru ricotta
- 1/4 šálku strouhaného sýru pecorino
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička citronové kůry
- 1/4 lžičky chilli
- 3/4 lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 šálky omáčky Marinara
- nasekaná petrželka
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Spařte špenát, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a nakrájejte ho.
- Uvařte těstovinové mušle, dokud nejsou al dente. Slijte je a pokapejte trochou olivového oleje, aby se neslepily. Ve středně velké míse smíchejte špenát s ricottou, pecorinem, česnekem, oreganem, citronovou kůrou, chilli, solí a několika zrnky pepře.
- Marinaru rozetřete na dno zapékací misky. Každou mušli naplňte sýrovou náplní a vložte do misky. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut. Podávejte se zbytkem omáčky marinara.