Snadný recept na zapečené plněné těstovinové mušle

Hlavní jídlaSlané receptySýryTěstovinyZapečené těstoviny

Těstovinové mušle plněné sýrem ricotta, parmazánem a mozzarellou jsou ideální večeří. Jejich příprava je opravdu snadná. Doba přípravy je minimální a o zbytek se postará trouba. Pokud máte rádi těstoviny, tak musíte tento recept rozhodně vyzkoušet.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 45 minut
  • Celkem: 60 minut
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 20 těstovinových mušlí jumbo uvařených podle návodu na obalu
  • 1/2 střední cibule nakrájená na kousky
  • 3 mleté stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 3 šálky rajčatové omáčky
  • 420 g sýru ricotta
  • 1 velké vejce
  • 1/3 šálku parmazánu
  • 3 šálky strouhaného sýru mozzarella
  • 1/4 šálku petrželky + na ozdobu

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C.
  2. Mušle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Několikrát promícháme, aby se těstoviny nepřichytily k hrnci. Poté je slijeme a naplníme hrnec studenou vodou, aby se proces vaření zastavil a mušle se k sobě nepřilepily.
  3. Do hluboké pánve na středním plamenu přidáme lžíci olivového oleje. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 3-5 minut, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a oregano. Za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní.
  4. Přidáme rajčatovou omáčku a přivedeme k rovnoměrnému varu. Poté 2 minuty povaříme a omáčku nalijeme na dno zapékací mísy.
  5. Do velké mísy dáme sýr ricotta, 2 šálky mozzarelly, parmazán, vejce, petrželku, sůl a černý pepř. Mícháme, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Těstovinové mušle naplníme sýrovou směsí, ale příliš je nepřeplňujeme. Vložíme je v jedné vrstvě do zapékací mísy na rajčatovou omáčku. Navrch nasypeme zbývající šálek sýru mozzarella.
  7. Přikryjeme fólií, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Omáčka by měla na okrajích bublat. Odstraníme fólii a pečeme další 2-4 minuty, aby sýr lehce zhnědl. Vyjmeme z trouby a při podávání ozdobíme petrželkou.

Tipy

  1. Nemáte-li po ruce ricottu, můžete použít okapaný a rozmačkaný obyčejný tvaroh.
  2. Mušle příliš nepřevařujte, jinak budou křehké a budou se těžko plnit.
  3. Pokrm servírujte jako vegetariánský hlavní chod v kombinaci s jednoduchým zeleninovým salátem či česnekovým chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang