Recept – fazolový guláš s bramborami a mletým masem

Bramborová jídlaHlavní jídlaLuštěninyMasoOmáčky

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 250 g vařených fazolí (můžou být i z konzervy)
  • 1 velká cibule
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g mletého masa
  • 4 l vývaru z bujónu
  • pepř
  • sůl
  • paprika
  • tymián
  • bazalka
  • petrželová nať
  • olej

Postup:

Na troše oleje do růžova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidáme okořeněné a osolené mleté maso a za stálého míchání je opečeme.

Do hrnce vložíme ještě brambory nakrájené na kostky, zalijeme vývarem a zakryté asi 20 minut dusíme.

Nakonec přidáme do guláše fazole, nakrájená rajčata, protlak a 10 minut povaříme. 

Tento fazolový guláš nezahušťujeme, aby zůstal svojí konzistencí někde na půli cesty mezi bramborovým gulášem a fazolovou polévkou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang