
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Sýrová omáčka – recept
Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
Koprová omáčka
Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...
Kuřecí minutkový guláš – Recept
Ingredience 300 g vykoštěného kuřecího masa 40 g oleje 20 g másla 100 g...
Kuře se sladkou chilli omáčkou – Recept
Ingredience 1 kuřesladká chilli omáčkasůlkousek másla Postup Kuře opláchneme,...
Petrželová omáčka
Ingredience: 1 svazek petrželové natě1 cibule1 lžíce másla100 ml zeleninového vývaru150...
Recept – kuře na kari
Ingredience: 1 větší kuřehrnek solamilu2 lžičky kari1 lžička soli1 hrníček...
Houby na kyselo
Ingredience 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub1 větší cibule1 bobkový list5 ks...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang