Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

Recept – houbová omáčka smetanová

Ingredience: 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónůcitronová šťáva2 lžíce másla1...

Recept – jednoduchá houbová omáčka se žampiony

Ingredience: 300 g žampionůsůl1 masox nebo houbový bujón200 ml šlehačkové...

Recept – hovězí guláš

Ingredience: 1 kg hovězí kližky3 lžíce sádla1 kg cibule1 lžička drceného kmínu2...

Recept – bramborový guláš pro vegetariány

Ingredience: 1 kg oloupaných brambor nakrájených na kostičky500 g nadrobno nakrájené...

Recept – kančí guláš s brusinkami

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...

Bramborový guláš s kabanosem

Ingredience: 800 – 1000 g kabanosu4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky1...

Srnčí guláš po krumlovsku

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...

Recept – houbový guláš Franty houbaře

Ingredience: 1 kg nakrájených čerstvých hub2-3 lžíce sádla500 g cibule2 vrchovaté...

Houbový guláš se salámem

Ingredience: 800 g čerstvých hub nakrájených na větší kousky300 g měkkého salámu...

Recept – fazolový guláš

Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...

Recept – fazolový guláš s bramborami a mletým masem

Ingredience: 500 g brambor250 g vařených fazolí (můžou být i z konzervy)1 velká cibule4...

Segedínský guláš – recept

Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším jídlům u nás. Je vždy vařen z vepřového...

Plněné paprikové lusky v rajské omáčce – Recept

Ingredience Na plněné papriky: 4 papriky500 g mletého masasůl1...

Hovězí na žampionech – recept

Ingredience 500 g hovězího zadního masasůl a pepř1 velká cibule1/2 balíčku zmrazené...

Sýrová omáčka – recept

Recept na sýrovou omáčku je snadný. K přípravě hladké a lahodné omáčky je však...

Hovězí guláš – Recept

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...

Guláš z kance – recept

Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...

Koprová omáčka

Koprová omáčka patří ke klasickým českým omáčkám. Její chuť je sladko-kyselá se...

Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia150 ml sladké smetany1 lžička hladké moukyšpetka...

Kuřecí minutkový guláš – Recept

Ingredience 300 g vykoštěného kuřecího masa40 g oleje20 g másla100 g kapie3-4 lžíce...

Kuře se sladkou chilli omáčkou – Recept

Ingredience 1 kuřesladká chilli omáčkasůlkousek másla Postup Kuře opláchneme,...

Kuře podle Judity – Recept

Ingredience 500 g kuřecích prsíček2 kolečka zavařeného ananasu nebo stejné množství...

Petrželová omáčka

Ingredience: 1 svazek petrželové natě1 cibule1 lžíce másla100 ml zeleninového vývaru150...

Moravská roštěná

Ingredience: 65 dkg zadního hovězího masa25 dkg moravské klobásy nebo párků10 dkg...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang