Nejlepší recept na domácí pomodoro omáčku

Hlavní jídlaMinutkyOmáčkyRajská omáčka
pomodoro-omacka

Připravte si snadno doma vynikající tomatovou pomodoro omáčku, kterou můžete použít při přípravě těstovin nebo třeba pizzy.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka celých loupaných rajčat
  • 1 malá snítka čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli a další podle potřeby
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře a další podle potřeby

Postup

  1. Rozdrťte a oloupejte 3 stroužky česneku.
    Ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, dokud se nezačne třpytit. Přidejte česnek a smažte ho 1 až 2 minuty, dokud nezačne vonět a nezezlátne.
  2. Opatrně vsypte 1 plechovku celých loupaných rajčat a jejich šťávu. Přidejte 1 velkou snítku čerstvé bazalky, pokud ji používáte, dochuťte 1 lžičkou soli a 1/4 lžičky černého pepře a promíchejte. Přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte odkryté, dokud omáčka mírně nezhoustne, přičemž rajčata opatrně trochu rozbijte dřevěnou lžící, jak měknou, asi 20 minut.
  4. Odstavte hrnec z ohně. Vyjměte a vyhoďte snítku bazalky. Přímo v hrnci rozmixujte ponorným mixérem do úplně hladké konzistence (případně směs přendejte do stolního mixéru a rozmixujte do úplně hladké konzistence).
  5. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte ještě solí a černým pepřem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang