Recept na hovězí maso z pomalého hrnce

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
hovezi-maso-z-pomaleho-hrnce

Zaneprázdněné maminky ocení jídla připravovaná v pomalém hrnci. Tento recept na hovězí špičky se vařím s houbami a červeným vínem a podává se hnědou rýží, nudlemi nebo bramborovou kaší. Připravte si podobný pokrm, kterým je hlívový guláš s bramborem.

Ingredience

  • 500 g nakrájených baby portobello žampionů
  • 1 malá cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
  • 1 steak z hovězí svíčkové (450 g), nakrájený na kostky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/3 šálku suchého červeného vína nebo hovězího vývaru
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 šálku studené vody
  • horká vařená bramborová kaše

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Houby a cibuli vložte do pomalého hrnce.
  2. Hovězí maso posypeme solí a pepřem.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje na středním plameni.
  4. Maso po částech opékejte a podle potřeby přidávejte další olej.
  5. Přeneste maso do pomalého hrnce.
  6. Do pánve přidejte víno a mícháním uvolněte z pánve připečené kousky.
  7. Vmíchejte vývar a worcestrovou omáčku.
  8. Nalijte na maso.
  9. Přikryté vařte na nízké teplotě 6-8 hodin nebo dokud maso nezměkne.
  10. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a studenou vodu dohladka.
  11. Postupně vmíchejte do pomalého hrnce.
  12. Přikryté vařte na nejvyšší výkon, dokud omáčka nezhoustne, 15-30 minut.
  13. Podávejte s bramborovou kaší.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang