Lasagne z pomalého hrnce

Lasagne v hrnci jsou sýrové, pikantní a tak šťavnaté. Snadné lasagne z pomalého hrnce, které si můžete připravit dopředu a vždy sklízí nadšené recenze.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 4 hodiny 15 minut
  • Celkem: 4 hodiny 30 minut

Ingredience

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1/4 šálku červeného vína nebo hovězího vývaru
  • 900 g omáčky marinara
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky krystalového cukru
  • 4 lžíce čerstvé petrželky, nasekané a rozdělené
  • 420 g ricotty
  • 450 g nízkotučného sýra cottage
  • 1 velké vejce
  • 450 g sýra mozzarella (4 šálky)

Postup

  1. Ve velké hluboké pánvi na středním ohni smíchejte mleté hovězí maso a cibuli. Vařte maso stěrkou, dokud nezrůžoví, asi 5 minut. Přidejte česnek a restujte 1 až 2 min. Přidejte 1/4 šálku červeného vína a vařte, dokud se téměř neodpaří.
  2. Přidejte 3 šálky marinary, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky cukru a 2 lžíce nasekané petrželky. Dobře promíchejte, přikryjte a vařte 5 minut,
  3. Připravte sýrovou omáčku: V míse smíchejte: ricottu, tvarohu, 1 velké vejce, 1 šálek sýra mozzarella a 2 lžíce petrželky. Dobře promíchejte.
  4. Pomalý hrnec lehce potřete olejem. Na dno rozetřete 1 šálek marinarové omáčky a poté na něj naskládejte 3 nudle. Navrch dejte 1/3 masové omáčky, posypte 3/4 šálku sýra mozzarella, pak vršek potřete 1/2 směsi sýra ricotta a opakujte, dokud nebudete mít 3 vrstvy nudlí.
  5. Třetí vrstvu nudlí pokryjte zbývající masovou omáčkou, 3/4 šálku mozzarelly a po okrajích zalijte 1/2 šálku vody, aby část vody stékala po stěnách misky do lasagní.
  6. Přikryjte a vařte na nízkém stupni 3 až 4 hodiny, poté navrch dejte zbylou mozzarellu, přikryjte a vařte 10 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. Pro snadnější podávání nechte lasagne 15 minut odpočívat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang