Recept na zapečený nákyp z těstovin a hovězího masa

FazoleHlavní jídlaHovězí masoLuštěninyMasoTěstovinyZapečené těstoviny
zapeceny-nakyp-z-testovin-a-hoveziho-masa

Vyzkoušejte recept na tyto zapečené těstoviny s hovězím masem, fazolemi a sýrem. Část si uchovejte do mrazáku na později.

Ingredience

  • 2 šálky (225 g) nevařených těstovin (kolínek)
  • 900 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 plechovky (410 g každá) nakrájených rajčat, nerozpuštěné
  • 1 plechovka (450 g) ledvinových fazolí, propláchnutá a okapaná
  • 1 plechovka (170 g) rajčatového protlaku
  • 1 plechovka (115 g) nasekaných zelených chilli papriček, odkapaná
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička chilli v prášku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 šálky rozdrobeného sýra Monterey Jack
  • 2 papričky jalapeňos, zbavené semínek a nakrájené na kousky

Postup

  1. Uvařte kolínka podle návodu na obalu.
  2. Mezitím ve velkém hrnci vařte hovězí maso s cibulí na středním ohni a hovězí maso drobte, dokud nebude růžové. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu. Nechte okapat. Vmíchejte dalších 8 přísad.
  3. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte nezakryté 10 minut. Sceďte těstoviny a vmíchejte je do hovězí směsi.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C. Přeneste směs těstovin do dvou vymaštěných zapékacích misek.
  5. Posypte sýrem a papričkami jalapeňos. Přikryjte a pečte dalších 30 minut. Odkryjte a pečte, dokud se nevytvoří bublinky a neprohřeje se, asi o 10 minut déle.
  6. Podávejte 1 nákyp. Druhý nechte vychladnout; přikryjte a zmrazte až na 3 měsíce.
  7. Použití zmrazeného nákypu: Rozmrazte v chladničce na 8 hodin. Předehřejte troubu na 190 °C. 30 minut před pečením vyjměte z chladničky. Přikryjte a pečte, podle potřeby prodlužujte dobu pečení, aby se pokrm prohřál, 20-25 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang