kureci-chilli-v-pomalem-hrnci

Toto krémové a mírně pikantní kuřecí chilli z pomalého hrnce je skvělé třeba na večeři. Dobře se mrazí a zbytky vydrží několik dní! Není třeba nic předem vařit ani složitě připravovat.

Ingredience

  • 2 plechovky (400 g) drobných nakrájených rajčat (odkapané)
  • 2 plechovky (200 g) rajčatové omáčky
  • 2 velká kuřecí prsa bez kůže a kostí (asi 700 g)
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku žluté cibule nakrájené na kostičky
  • 1 velká zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 plechovka (400 g) kukuřice (propláchnutá a okapaná) nebo 1 balení mražené kukuřice
  • 1 plechovka (400 g) černých fazolí, okapaná a propláchnutá
  • 1 jalapeño, mleté (odstraňte semínka)
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky sušeného oregana nebo italské kořenící směsi
  • 2 lžičky chilli (pro méně pálivé chilli snižte na 1 lžičku)
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 115 g plnotučného nebo lehkého smetanového sýra

Postup

  1. Všechny ingredience kromě smetanového sýra přidejte do většího pomalého hrnce. Vše důkladně promíchejte. Vařte 6-7 hodin na nízkém stupni nebo 3 hodiny na vysokém stupni.
  2. Vyjměte kuře a nakrájejte ho na kousky nebo ho rozdrobte dvěma vidličkami. Vraťte kuře do pomalého hrnce a přidejte smetanový sýr. Vše míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí.
  3. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další sůl nebo koření.
  4. Přikryjte pomalý hrnec a vařte ještě asi 10-15 minut.
  5. Podávejte teplé s čerstvým koriandrem, strouhaným sýrem nebo krekry. A podávejte spolu s chlebem nebo rohlíky.
  6. Zbytky přikryjte a uchovávejte v chladničce až 1 týden. Znovu ohřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang