Recept na dušené hovězí na pivu

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
dusene-hovezi-na-pivu

Připravte si tento lahodný recept, pomalu dušené hovězí se rozplývá na jazyku a sladká mrkev jej skvěle doplní.

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 kg prorostlejšího hovězího masa nakrájeného na velké kusy
  • 1 cibule nakrájená nahrubo
  • 10 mrkví nakrájených na velké kousky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml piva
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • Špetka cukru
  • 3 bobkové listy
  • Velká snítka tymiánu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velkém pekáči nebo hrnci s poklicí rozehřejte olej, maso na něm po částech pořádně opečte a dejte stranou.
  2. Do hrnce přidejte cibuli a mrkev, pořádně je opečte, pak je zasypte moukou a promíchejte. Vraťte maso a případnou šťávu zpět a vše dobře promíchejte.
  3. Zalijte vývarem a rozdrobte kostku bujónu. Směs osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přisypte bylinky a vše přiveďte k varu.
  4. Přikryjte pokličkou a vložte do trouby asi na 2,5 hodiny, dokud maso opravdu nezměkne.
  5. Nechte trochu odležet a podávejte ho s bramborovou kaší, s pyré z pastináku, nebo s pečivem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang