spagetova-dyne-2

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, jak uvařit špagetovou dýni. Tento postup snižuje množství vlhkosti v dýni, čímž se vytvoří zlatavé, karamelizované okraje, které dýni dodávají další chuť.

Tady je náš trik: Špagetovou dýni rozkrojte napůl od stopky, vnitřek lehce potřete olivovým olejem a upečte ji na plechu řeznou stranou dolů.

Ingredience

  • 1 špagetová dýně
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Pro přípravu špagetové dýně předehřejte troubu na 200 °C a a vyložte velký plech s okrajem pečicím papírem.
  2. Pomocí ostrého nože odřízněte špičku a spodní konec špagetové dýně. Postavte dýni vzpřímeně na stabilní plochu a opatrně ji prořízněte shora dolů, abyste ji rozdělili na polovinu.
  3. Velkou lžící vydlabejte semínka a vyhoďte je.
  4. Vnitřek každé poloviny dýně pokapejte 1 lžičkou olivového oleje a potřete jím celý vnitřek, v případě potřeby přidejte další olej.
  5. Vnitřky dýní lehce posypte solí a pepřem a poté dýni položte řeznou stranou dolů na připravený plech.
  6. Pečte 40 až 60 minut, dokud řezné strany nezezlátnou a vnitřek nepůjde snadno rozdělit vidličkou. Malé dýně budou přirozeně hotové dříve než velké.
  7. Po upečení dýně ji natrhejte vidličkou, aby vnitřek připomínal špagety. Podávejte podle chuti.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang