
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, jak uvařit špagetovou dýni. Tento postup snižuje množství vlhkosti v dýni, čímž se vytvoří zlatavé, karamelizované okraje, které dýni dodávají další chuť.
Tady je náš trik: Špagetovou dýni rozkrojte napůl od stopky, vnitřek lehce potřete olivovým olejem a upečte ji na plechu řeznou stranou dolů.
Ingredience
- 1 špagetová dýně
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Pro přípravu špagetové dýně předehřejte troubu na 200 °C a a vyložte velký plech s okrajem pečicím papírem.
- Pomocí ostrého nože odřízněte špičku a spodní konec špagetové dýně. Postavte dýni vzpřímeně na stabilní plochu a opatrně ji prořízněte shora dolů, abyste ji rozdělili na polovinu.
- Velkou lžící vydlabejte semínka a vyhoďte je.
- Vnitřek každé poloviny dýně pokapejte 1 lžičkou olivového oleje a potřete jím celý vnitřek, v případě potřeby přidejte další olej.
- Vnitřky dýní lehce posypte solí a pepřem a poté dýni položte řeznou stranou dolů na připravený plech.
- Pečte 40 až 60 minut, dokud řezné strany nezezlátnou a vnitřek nepůjde snadno rozdělit vidličkou. Malé dýně budou přirozeně hotové dříve než velké.
- Po upečení dýně ji natrhejte vidličkou, aby vnitřek připomínal špagety. Podávejte podle chuti.