ruzickova-kapusta-recept

Růžičková kapusta může být pro někoho kontroverzní zeleninou. Pravdou ovšem je, že pokud se dobře připraví, chutná opravdu lahodně. Zkuste dát růžičkové kapustě šanci s naším výborným, snadným a rychlým receptem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • Růžičková kapusta (450 g)
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva (1 lžíce)
  • Strouhaný parmazán (1 lžíce)
  • Petrželka

Postup

Předehřejte troubu na 205 °C. Pečicí formu vyložte pečicím papírem. Hlavičky růžičkové kapusty rozkrojte na polovinu, pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete na pečicí papír a pečte 20 – 30 minut. Po vyjmutí z trouby pokapejte citronovou šťávou a posypejte parmazánem a nasekanou petrželkou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang