Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé možnosti využití. Uvařit z ní můžete například lahodné a zdravé dýňové špagety. Díky mnoha zdravotním benefitům vyzkoušejte různé variace využití máslové dýně zapečené, dezerty a jiné pochutiny.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- Špagetová dýně (1 kus)
- Panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Špagetovou dýni podélně rozkrojte napůl a vydlabejte semínka.
- Vnitřek dýně pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Položte dýni vydlabanou stranou dolů na plech pokrytý pečicím papírem a vidličkou propíchněte pár otvorů do její horní části.
- Pečte 30 až 40 minut. Dýně by měla být zvenku lehce nahnědlá.
- Upečenou dýni vyjměte z trouby a otočte ji plochou stranou nahoru.
- Nechte vychladnout a vidličkou vyjměte rozpečené špagety.
TIP: Další zeleninou, ze které se dají připravit chutné špagety, je cuketa. Vyzkoušejte skvělý recept na cuketové špagety se smetanou.