Spagetova dyne

Špagetová dýně je stále ještě relativně málo známá zelenina, která má ovšem skvělé možnosti využití. Uvařit z ní můžete například lahodné a zdravé dýňové špagety. Díky mnoha zdravotním benefitům vyzkoušejte různé variace využití máslové dýně zapečené, dezerty a jiné pochutiny.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • Špagetová dýně (1 kus)
  • Panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Špagetovou dýni podélně rozkrojte napůl a vydlabejte semínka.
  2. Vnitřek dýně pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Položte dýni vydlabanou stranou dolů na plech pokrytý pečicím papírem a vidličkou propíchněte pár otvorů do její horní části.
  3. Pečte 30 až 40 minut. Dýně by měla být zvenku lehce nahnědlá.
  4. Upečenou dýni vyjměte z trouby a otočte ji plochou stranou nahoru.
  5. Nechte vychladnout a vidličkou vyjměte rozpečené špagety.

TIP: Další zeleninou, ze které se dají připravit chutné špagety, je cuketa. Vyzkoušejte skvělý recept na cuketové špagety se smetanou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang