Recept na nejlepší grilovaný steak z tuňáka

Grilované rybyHlavní jídlaRybyTuňák
grilovany tunak

Přinášíme vám ten nejlepší recept na grilovaný steak z tuňáka: tuňák, který je zvenku dokonale propečený a uvnitř křehký.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 2 až 3 minuty
  • Celkem: 8 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 steaky z tuňáka ahi (170 g)
  • košer sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Předehřejte gril na maximální teplotu (260 až 370 °C).
  2. Tuňáka osušte. Z obou stran ho vydatně posypte kuchyňskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Přidejte steak na gril a opékejte jej 30 až 60 sekund z každé strany, dokud nebude na povrchu lehce opečený, ale uvnitř stále syrový (46 °C).
  4. Pokud chcete opéct i kratší strany, otočte tuňáka kleštěmi a opékejte každou stranu několik sekund.
  5. Při podávání nakrájejte tuňáka proti vláknu na 1 cm plátky.
  6. Podávejte ihned.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang