Jednoduchý recept na grilované rybí filety

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaRyby

Tento recept na grilovanou rybu – lososa, pstruha nebo jakoukoliv jinou – je velice jednoduchý. Použijte k přípravě např. halibuta a pochutná si na něm i člověk, co normálně ryby příliš nejí.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Dodatečný čas: 60 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 mletý stroužek česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 filety halibuta

Postup

  1. Ve skleněné misce smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, petrželku, česnek, bazalku, sůl a pepř.
  2. Filety halibuta vložíme do mělké skleněné mísy a přelijeme marinádou. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu do ledničky a občas filety obrátíme.
  3. Předehřejeme venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřeme olejem. Filety z halibuta vyjmeme z marinády a necháme okapat přebytečnou vodu.
  4. Pečeme na předehřátém grilu asi 5 minut z každé strany, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang